Een veilige website met HTTPS

  • 23-09-2017

Leveranciers van de meeste gebruikte browsers ter wereld, Google en Mozilla met een wereldwijd aandeel van recentelijk 59,49% en 12,43%, streven naar een veilig web. Google heeft als eerste prioriteit een tevreden ‘zoeker’. Deze moet relevante antwoorden krijgen op zoekopdrachten, waar veiligheid ook hoog in het vaandel staat. Google beloont veilige websites daarnaast ook met een betere ranking.

In Chrome 62 (versie) gaat Google uitgebreider waarschuwen dan dat het voorheen doet. In de huidige Chrome versie (58) waarschuwt de browser al op deze manier:De browser laat door een informatie-icoontje zien dat de website niet is beveiligd. Dit krijgt de bezoeker te zien wanneer men op het informatie-icoontje klikt. Firefox doet dit ook, maar toont ook duidelijk dat de verbinding niet beveiligd is (zie streep door slotje). Het verschil is dat de waarschuwing in Google Chrome dus veel groter wordt (Not Secure-melding), het is slecht een kwestie van tijd tot dat Firefox en andere browsers deze trend gaan volgen.

Daarnaast zijn er nog twee opvallende veranderingen zoals je op de screenshot kunt zien:

• Webpagina’s met data-velden krijgen een uitgebreide waarschuwing.
• Webpagina’s die dit niet hebben krijgen de beknopte waarschuwing.
• Webpagina’s bezocht in incognito mode krijgen áltijd een waarschuwing

Pagina’s met invul velden (data-velden) zijn in allerlei soorten en maten te bedenken. Hierbij een aantal voorbeelden:

• Inschrijven voor nieuwsbrief
• Zoekfunctie (zoekbalk op je website of webshop om te zoeken)
• Afrekenpagina’s en contactformulieren

Een ander in het oog springende toevoeging is de waarschuwing in incognito mode. Bezoekers die in incognito mode surfen over het internet, verwachten een hogere waarschuwing, dus vindt Google het logisch dat ook deze surfers een waarschuwing krijgen. Daar voegt Google aan toe: ‘Uiteindelijk werken we naar een waarschuwing voor álle HTTP pagina’s’.

Samengevat: zoals we eerder voorspelde, is het slechts een kwestie van tijd voordat het gehele web ‘verplicht’ wordt om een veilige website te faciliteren voor haar bezoekers. Wacht niet langer en stap vandaag nog over naar HTTPS.

MEER INFORMATIE?
Wilt u meer weten over HTTPS? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per e-mail of via telefoonnummer 0418-234455. Onze professionals staan u graag te woord met onze mogelijkheden!


Back to top